SG Cycling Podcast header image 1

SG Cycling Podcast

22
Nov 2020

SG Cycling Pilootaflevering 1: De winter door! met Timmy Claeys

November 22, 2020

In de eerste pilootaflevering ga ik in gesprek met Timmy Claeys, master in de bewegingswetenschappen en personal trainer en entertrainer bij 2B Ultra. Het thema van de aflevering is wintertraining. 

 

We hebben het over indoor-cycling, core training en Mace training als actieve trainingsvormen. Mace training is een unieke trainingsvorm die focust op een balans tussen lichaam en geest om betere resultaten te bekomen. 

Daarnaast hebben we het over het mentale aspect, we bespreken hoe je jezelf gemotiveerd kan houden om je doelen te bereiken. 

Last but not least bespreken we voeding, de basis voor al je resultaten. Een goede analyse van wat je eet en wat je nodig hebt is belangrijk. Timmy investeert momenteel zeer veel in dit aspect van het welzijn en gaat daarom vanaf 2021 zelfs DNA-analyses gebruiken om mensen te helpen hun voedingspatroon te optimaliseren. (ism Emma Health)

Hoewel we in de toekomst vooral willen focussen op vrouwenwielrennen is deze aflevering genderneutraal opgebouwd, alle tips zijn waardevol voor beide geslachten. 

 

Je kan Timmy vinden op alle social media maar hij is persoonlijk het meeste actief op Instagram en met zijn zaak 2B Ultra op Facebook